Strict Standards: Non-static method Articles::getFromAlias() should not be called statically in /var/www/kivel/data/www/kivelcsinaltassam.hu/pages/frontend/articles.php on line 10
Kivelcsináltassam.hu
Bejelentkezés vagy Regisztráció

Tippek légkondicionáló vásárlásához

2012-09-27 12:14:03

Tavasszal érdemes leginkább megvásárolni a légkondicionálót. Ilyenkor még olcsóbb, mint főszezonban, és a választék is nagyobb, hiszen a nyári forróságban jelentősen megnő a készülékek vásárlása, így ilyenkor a vételár is több lehet, nem beszélve a beszerelésre való várakozásról, hiszen mindenki ilyenkor szerelteti a klímáját (ezért is érdemes igénybevenni a KivelCsináltassam.hu szolgáltatását, hiszen csak azok a szakemberek küldenek Önnek árajánlatot, akik el is tudják vállalni a beszerelést az Ön által megadott határidőn belül).

Ősszel, szezon után is ki lehet fogni jó ajánlatokat, hiszen a kereskedők megpróbálják kisöpörni beragadt készleteiket nyomott árakon. Ilyenkor azonban fontos figyelembe venni, hogy a garanciális idő már akkor is ketyeg, amikor még nem is használjuk az új készüléket.

Milyen típusú légkondicionálót vásároljak? A légkondicionálóknak több típusa van: elterjedt a split klíma, amely külön kültéri és beltéri egységből áll, amelyet a falon keresztül rézcsővel kötnek össze; létezik ablakklíma, amely esetében az ablakba lehet beszerelni a készüléket, így nincs külön kültéri egység, valamint vásárolhatunk mobilklímát is, amelyek hordozhatóak. A split klímák igénylik a klasszikus beszerelést, viszont csendesek és hatékonyak. Az ablakklímák esetében csak az ablakba szerelést kell megoldani, viszont ezek a készülékek hangosabbak. A mobilklímák pedig bár könnyen használhatóak, hatékonyságuk elmarad a split klímákétól.

Milyen hasznos funkciókra van szükségem? A legtöbb készülékben már alapfunkció a többfokozatú hűtés, és rendelkeznek légterelő lamellával, tehát a levegő intenzitását és irányát is állíthatjuk. Odafigyelhetünk arra is, hogy energiatakarékos, illetve éjszakai üzemmódot is tudjon a készülék, utóbbi esetben a hűtés bizonyos idő után kikapcsol, esetleg a hőmérséklethez igazodva ki-be kapcsol. Allergiások számára pedig nagyon hasznosak a speciális szűrővel ellátott készülékek. Természetesen a garancia hossza is fontos tényező a választáskor.

Az elhelyezés szabályai: Vásárlás előtt jó, ha tudjuk a következőket: 2008 óta már nincs szükség építési engedélyre a kültéri egység felszereléséhez, feltéve, hogy az épület nem műemlék jellegű, vagy védett városképi övezetben található. Előírás azonban, hogy takartan kell elhelyezni a készüléket, és tilos légaknába helyezni. További szempont, hogy társasházaknál a közös fal miatt a többi tulajdonos beleegyezése szükséges. A helyi önkormányzat hozhat ezen kívül további előírást tartalmazó rendeletet, érdemes tehát a helyi hivatalban érdeklődni a feltételekről.